Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Експлозије у Вороњешкој области, погођено складиште муниције; делови руског дрона испред зграде Врховне раде

Рат у Украјини – 925. дан. У округу Острогошки, у руској Вороњешкој области избио је пожар након удара дрона у близини експлозивних објеката, а локално становништво се евакуише, саопштило су власти. Медији преносе да је погођено складиште муниције. Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да је "Минск" најгоре што може да се деси и да се у њега никада не треба враћати, јер је замрзнути конфликт најтежа ствар.

Експлозије у Вороњешкој области, погођено складиште муниције; делови руског дрона испред зграде Врховне раде Експлозије у Вороњешкој области, погођено складиште муниције; делови руског дрона испред зграде Врховне раде

Највише борби руске и украјинске војске јуче је било на кураховском и покровском правцу, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Украјина има системе противваздушне одбране, али они нису довољни да одбију сваки руски напад, изјавио је украјински председник Володимир Зеленски.

Употреба донираног америчког оружја за далекосежне ударе на Русију не би преокренула ток рата за Украјину, рекао је амерички министар одбране Лојд Остин.

Са друге стране, Министарство одбране Русије објавило је да је руска војска заузела још једно село у Доњецкој области.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је да су руске трупе постале експерти без премца за борбену употребу беспилотних летелица.

субота, 07. септембар 2024.
19° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару