РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Напади дроновима на Херсонску област; Орбан: Наша средства неће завршити у Украјини

Рат у Украјини – 708. дан. Украјински званичници саопштили су да су руске трупе напала Харковску област са четири дрона, али да су две беспилотне летелице оборене. Земље Еворпске уније успеле су да се договоре око пакета финансијске помоћи Украјини у износу од 50 милијарди евра до 2027. године. Мађарски премијер Виктор Орбан, ипак, изразио је задовољство што средства његове земље неће завршити у Украјини.

Кијев: Напади дроновима на Херсонску област; Орбан: Наша средства неће завршити у Украјини Кијев: Напади дроновима на Херсонску област; Орбан: Наша средства неће завршити у Украјини

Рат у Украјини ушао је у 708. дан. Руско министарство одбране саопштило је да је 195 војника који су били у заробљеништву и у животној опасности враћено са територије под контролом Кијева, док је Русија у Украјину пребацила 195 ратних заробљеника, припадника Оружаних снага Украјине.

Украјинско ваздухопловство је саопштило да су руске снаге извеле 35 напада дроновима, као и да су лансирале две навођене ракете према енергетској и војној инфраструктури на линији фронта и у другим украјинским областима.

Украјинска војска тврди да су њене снаге погодиле војну базу на Криму, док Москва наводи да су се руске снаге одбраниле, али да су на војни објекат пале крхотине.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је да је Украјини потребно више муниције.

уторак, 03. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару