Читај ми!

Касаноф: Подржавамо дијалог у Бриселу, Приштина да упути нацрт статута ЗСО уставном суду

Заменик помоћника државног секретара САД за Западни Балкан Александар Касаноф поручио је у Приштини да подржава дијалог и да очекује да две стране испуне све обавезе из Бриселског и Охридског споразума, наводећи да за Приштину то укључује и слање нацрта статута ЗСО уставном суду.

Александар Касаноф је након дводневне посете Приштини изјавио да САД снажно подржавају дијалог Београда и Приштине уз посредништво ЕУ.

Очекује од њих да испуне све обавезе из Бриселског и Охридског споразума, наводећи да за Приштину то укључује и слање нацрта статута ЗСО уставном суду.

Касаноф је истовремено истакао да је "некоординисано деловање" владе привремених приштинских институција, како је рекао, "закомпликовало могућност да се САД ефикасно залажу за Косово".

Додао је да је на састанцима са председницом и премијером привремених приштинских институција Вјосом Османи и Аљбином Куртијем истакао жељу САД "за ефикаснијим партнерством".

Касаноф се током дводневне посете КиМ састао и са представницима опозиције, као и Српске листе.

Пре Приштине, боравио је у посети Београду, где је разговарао са председником Александром Вучићем, председницом Скупштине Аном Брнабић и министром спољних послова Марком Ђурићем, који су му указали на изузетно тежак положај Срба на КиМ.

Касаноф је у јулу преузео функцију америчког изасланика за Западни Балкан од Габријела Ескобара.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи