Читај ми!

Вучић са Касанофом: Немогући услови у којима живи српски народ на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се са замеником помоћника државног секретара САД за Западни Балкан Александром Касанофом и указао на готово немогуће услове у којима живи српски народ на КиМ.

"Говорећи о ситуацији у региону, превасходно сам нагласио изузетно тешку и сложену ситуацију на Косову и Метохији и указао на готово немогуће услове у којима живи српски народ на КиМ. Нагласио сам да су за конструктиван дијалог потребне две стране, као и да Србија остаје посвећена разговору и мирном решавању проблема, упркос беспотребним једностраним ескалацијама тензија", објавио је Вучић на Инстаграму buducnostsrbijeav.

Вучић је указао и на значај дијалога Србије и САД, а посебно на отворену размену у погледу питања око којих нисмо сагласни. 

Навео да су посебно разговарали о бројним потенцијалима за јачање билатералних односа две земље уз унапређење сарадње у различитим областима, попут енергетике и нових инвестиција у бројне велике пројекте које Србија има у плану.

"Добар састанак са Александром Касанофом. Разматрали смо кључна питања везана за јачање сарадње и ЕУ интеграције Западног Балкана, као и о регионалним и светским изазовима који утичу на стабилност целог региона", написао је Вучић на Инстраграму.

Са Касанофом састала се и председница парламента Ана Брнабић са којим је разговарала, између осталог, и о могућности успостављања Стратешког дијалога између Србије и САД, као и о значају продубљивања парламентарне сарадње са Конгресом САД.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи