Читај ми!

Настављена Седница Скупштине Србије о ребалансу буџета, у 14 сати седница о литијуму

Посланици Скупштине Србије наставили су Друго ванредно заседање, а на дневном реду седнице која је почела у прошли понедељак је седам тачака, од којих је једна предлог измена Закона о буџету за ову годину. У 14 часова почиње ванредна седница парламента, на којој ће се расправљати о рударењу литијума.

Председница Народне скупштине Ана Брнабић сазвала је Треће ванредно заседање за данас у 14 часова, на чијем дневном реду су измене и допуне Закона о рударству и енергетици, којима се тражи забрана истраживања и експлоатације литијума и бора.

Претходно су, од 10 часова, на седници која је почела прошлог понедељка, посланици наставили расправу о амандманима на предлог ребаланса буџета.

Опозициони посланици, као и самостални, њих 86, поднели су 10. септембра иницијативу за одржавање седнице о рударењу литијума, а истог дана председница парламента је најавила да ће предлог ставити на дневни ред у складу са законским роковима.

Током расправе о ребалансу буџета претходних дана, полемисало се да ли ће седница о литијуму бити заказана.

Устав Србије, у члану 106, прописује да се Народна скупштина састаје у два редовна заседања годишње и да прво редовно заседање почиње првог радног дана у марту, а друго првог радног дана у октобру и да не може да траје дуже од 90 дана.

Истим чланом Устава је прописано да се Народна скупштина састаје у ванредно заседање на захтев најмање трећине народних посланика или на захтев Владе, са унапред одређеним дневним редом.

Седница о литијуму почиње у ванредном заседању које траје до вечерас у поноћ.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи