Читај ми!

Вучић сутра са Лајчаком у Београду

Председник Србије Александар Вучић састаће се у уторак са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

Састанак је заказан у 10 часова, у згради Генералног секретаријата, саопштила је прес-служба председника Републике.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је раније данас да ће након Приштине, посетити Београд како би припремио наредни састанак "у оквиру дијалога о нормализацији односа" две стране

Лајчак је на Фејсбуку, сумирајући претходну недељу, навео да је, након Бледског стратешког форума, боравио у Приштини ради припреме наредног састанка главних преговарача у Бриселу.

Премијер Милош Вучевић рекао је да се после доласка Лајчака у Београд врло брзо очекује и састанак у Бриселу и да ће се тада чути конкретније ствари о поступцима Приштине.

Вучић је крајем августа у разговору са Лајчаком у Прагу, на маргинама Форума ГЛОБСЕЦ, затражио конкретну и недвосмислену реакцију ЕУ и земаља чланица, не само у осуди најновијег насиља Приштине на КиМ, већ и у спречавању таквих потеза и заштити Срба.

Последњи састанак главних преговарача одржан је у Бриселу 2. јуна, а 26. јуна одржан је и сусрет на највишем нивоу, али тада није дошло до састанка председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских иснтитуција Аљбина Куртија.

Високи представник ЕУ за спољну политику и бебедност Жозеп Борељ рекао је тада да Приштина није била спремна за трилатерални састанак у оквиру дијалога и да је поставила три услова, а да је са друге стране Београд био спреман за разговор.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару