Читај ми!

Подигнута оптужница за убиство пензионера у затвору Падинска скела

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против тројице окривљених због сумње да су од половине јануара до 4. фебруара 2024. године у КПЗ "Падинска скела – стари део" заједнички извршили кривично дело и при, како се наводи, безобзирном насилничком понашању убили оштећеног С.Б.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљенима С. С. (21), С. С. (21) и Д. П. (23) се на терет ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, саопштено је из тужилаштва.

Такође, тужилаштво је предложило суду да окривљенима продужи притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Наводи се да постоји оправдана сумња да су они, док су су се налазили на издржавању казне затвора због учињених прекршаја, у соби број 14 у којој су заједно боравили са оштећеним и са још два лица, С. Б. свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, а након што му је нестало новца који им је у затворској кантини куповао храну, кафу и цигарете.

Свакодневно су га, како се сумња, шамарали, тукли ногама и рукама у пределу главе и тела, тако што су га С. С. и С. С, према тужилаштву, држали испод руке и шутирали га коленима у ребра и по ногама у пределу бутина, док га је истовремено Д. П. ударао песницама по глави и у пределу груди, те га шутирао коленима.

Тужилаштво наводи да су С. С. и Д. П. оштећеног такође сексуално злостављали на различите начине, терали га да пије мокраћу из шоље за кафу, тукли мокрим пешкирима, док му је С. С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи.

"Оштећени није могао да хода и говори, био је на лекарским прегледима"

Услед повреда које је задобио, оштећени није могао да хода, ни да говори, због чега је био на лекарским прегледима 1. и 3. фебруара 2024. године, а како се сумња, тада из страха није пријавио злостављање и наношење повреда које је трепео.

Сутрадан, 4. фебруара, услед задобијених повреда здравстено стање С. Б. се знатно погоршало, па је премештен у собу број 12, у којој је услед задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације због обостраних прелома ребара и грудне кости и наступелих компликација, преминуо око 22.30.

Сви осумњичени, као и оштећени су у наведеном периоду изржавали казне затвора због учињених прекршаја. С.Б. се нашао у затвору КПЗ "Падинска Скела" због неплаћене новчане казне.

Подсетимо, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело 22. јула 2024. године Вишем суду у Београду оптужни предлог против петоро запослених у Казнено-поправном заводу "Падинска Скела" због сумње да су извршили кривично дело Несавестан рад у служби у вези са смрћу оштећеног С.Б.

Оптужени су лекарка В. С, као и припадници Службе за обезбеђење – вођа смене С. К, запослен на месту млађег надзорника, као и тројица командира Д. К, С. П. и З. К.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару