Вучевић одговорио Пленковићу: Ухапшени хрватски шпијун није јети, нека провере ко им недостаје

Председник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је да ухапшени хрватски шпијун није јети, како је то рекао његов хрватски колега Андреј Пленковић, а да Хрватска, ако жели да зна о коме се ради, може да погледа списак својих дописних чланова и утврди ко им недостаје.

Вучевић је то рекао у Новом Пазару коментаришући изјаву хрватског премијера да му "прича о хрватском шпијуну није озбиљна и да се ради о јетију", и додао да је Пленковићу на Бледском стратешком форуму пренео да се против једне особе води поступак због недозвољених активности у корист Хрватске, а које су угрожавале безбедност наше земље.

Истакао је да му није дао податке о особи која је притворена и додао и да ће Република Србија, када буде сматрала да то треба да се обзнани и подели са јавношћу Србије и региона, то и урадити.

Премијер је рекао да се над ухапшеним спроводи поступак на књишки начин када је реч о форензици, праћењу и материјалним доказима.

"Није јети, на жалост или на срећу. Није јети, а нажалост, бавио се стварима које су незаконите. Нека њихова обавештајна агенција погледа свој списак дописних чланова, нек виде ко се не јавља по плату и не шаље извештај. Поступа се у складу са законом, са свим међународним законима, процесуиран је и има сва права која има сваки грађанин који се нађе пред истражним органима Републике Србије", нагласио је Вучевић.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио током 19. Стратешког форума на Бледу да је наводно ухапшени хрватски шпијун у Београду попут "јетија" и да нико не зна ко је он.

"И ми бисмо волели да знамо ко је, не зна нико и даље. Не зна Амбасада, не зна министар, не зна Безбедносно-обавештајна служба (СОА), нико од нас не зна - шпијун звани 'јети' ", рекао је Пленковић, пренела је Хрватска радиотелевизија.

уторак, 03. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару