Читај ми!

Вучевић председавао седници Савета за БДП, присуствовао и Вучић

Председник Владе Милош Вучевић председавао је у присуству председника Србије Александра Вучића седници Савета за координацију активности и мера за раст БДП-а.

Милош Вучевић навео је на свом Инстаграм профилу да је тема седнице Савета била разматрање предложених мера за унапређење раста БДП-а.

"Улагање у инфраструктуру у циљу стварања повољних услова за унапређење привредног амбијента, привлачење инвестиција и отварање нових радних места, заједнички су циљеви Савета за БДП", написао је Вучевић.

У саопштењу Владе се наводи да су на седници анализирани резултати остварени у свим областима важним за стабилност домаће економије и одрживи привредни раст.

Речено је да су области индустрије, рударства и грађевинарства оствариле добре резултате, при чему би ове године Србија требало да достигне привредни раст од 4,7 одсто.

“За очување одрживог привредног раста неопходно и даље улагање у капиталне пројекте, при чему су мере предузете у привлачењу директних страних инвестиција биле значајан покретач домаће привреде и додатни подстицај за отварање нових радних места“, пише у саопштењу.

Када је у питању пољопривреда, посебан акценат стављен је на додатне подстицаје у област сточарства, пре свега промовисањем мера субвенција и коришћењем капацитета ИПАРД програма за ову пољопривредну грану.

На седници је закључено да је неопходно идентификовати области привреде које представљају изазов за раст БДП и новчана средства усмерити у области које могу да остваре сигуран економски раст.

Такође, поручено да ће посебан акценат бити на проналажењу нових тржишта за извоз домаћих производа.

Председник Вучић јуче је рекао да је Србија најбрже растућа економија у Европи са 4,7 одсто раста БДП-а у првом кварталу, али да је за нас важно да на крају године будемо у прве три или четири земље по расту БДП-а и да ће зато данас присуствовати седници Владе Србије на којој ће се разговарати о расту БДП-а.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи