Читај ми!

Србин нападнут у Доњој Брњици, нанете му повреде у пределу главе

У једном продајном објекту у Доњој Брњици код Приштине синоћ око 21 час Албанац је физички насрнуо на Србина Младена Ђошића и нанео му повреде у пределу главе.

Ђошић је због задобијених удараца хоспитализован у Клиничком центру у Приштини.

Младен Ђошић изјавио је након што је пуштен из болнице да је без икаквог разлога нападнут и да је том приликом задобио прелом носа и огреботине по лицу и глави.

Нагласио је да се напад догодио око 21 сат када је са сином отишао у маркет да купи хлеб.

"У маркету је био један комшија који се скоро доселио. Ничим изазван, само је пришао, ја сам му рекао да се помери и да ћу звати полицију и да не насрће на мене, одједном ме је ударио", рекао је Ђошић.

Додао је да се за свега неколико минута од инцидента појавила тзв. косовска полиција, која се грубо понашала према њему и његовом оцу.

"Мене су хапсили и мог болесног оца. Они су нас хапсили и приводили, мене су касније одвели у полицијску станицу, након тога и у болницу где су ме само пришили. Опет су ме вратили у полицијску станицу да дам изјаву, да бих након тога отишао у болницу у Косовској Митровици где су ми санирали поломљен нос и огреботине", рекао је Младен Ђошић.

Како наглашава, Албанац који га је физички напао пре десетак дана је долазио код њега у пластеник где се бахато понашао.

Албанац је ухапшен тек после два сата од инцидента, иако је и он мештанин Доње Брњице.

Нови талас застрашивања Срба

Синоћно пребијање Младена Ђошића из Доње Брњице нови је талас застрашивања и притисака на српски народ на Kосову и Метохији и последица антисрпске политике Аљбина Kуртија, чија свака изјава генерише нове етнички мотивисане инциденте, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Локални Албанац у овом мултиетничком месту, надомак Приштине, без повода је физички напао Ђошића и поломио му нос, а када је отац покушао да заштити сина, полиција га је привела, уместо да одмах приведе насилника.

Иако су надзорне камере снимиле читав инцидент, а нападач одмах препознат, полиција га је привела тек након неколико сати.

Срби у овом мултиетничком селу огорчени су и застрашени због најновијег инцидента који је унео немир и бојазан и очекују да нападач буде адекватно санкционисан, наводе из Канцеларије за КиМ.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи