Кинески министри стигли у Београд, дочекао их Синиша Мали

Чланови кинеске делегације, министри и представници институција допутовали су у Београд у оквиру дводневне посете Србији коју ће данас започети председник Кине Си Ђинпинг.

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали је, заједно са министром трговине Томиславом Момировићем, сачекао је прве госте из Кине и поздравио их на аеродрому. 

Мали је кинеским колегама, како је објавио на Инстаграму, пожелео добродошлицу у Србију и пријатан боравак у земљи.

"Настављамо сарадњу наших држава како бисмо заједно градили бољу будућност за наше грађане. Ово је наставак дуготрајног, просперитетног и челичног пријатељства", поручио је Мали.

Међу члановима кинеске делегације су министар финансија Кине Лан Фоан, министар трговине Ванг Вента и министар спољних послова и директор Канцеларије комисије за спољне послове Кине Ванг Јиу.

У посету Београду вечерас стиже кинески председник Си Ђинпинг који ће у Србији предводити делегацију која броји 400 људи. 

Током посете планирано је потписивање више од 30 споразума. 

Влада Србије усвојила је на данашњој седници више докумената - меморандума о разумевању о сарадњи и протокола између Србије и НР Кине из различитих области.

Потписана документа односе се на области инфрастукгуре, пољопривреде, информисања и телекомуникација, туризма, саопштено је из Владе.

Си Ђинпинг у Србију долази у оквиру петодневне посете Европи коју је почео посетом Француској 5. маја, а после Београда очекује га посета Будимпешти.

 

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара