Читај ми!

Преминуло 5 пацијената, још 1.599 случајева заразе коронавирусом

У Србији је у последња 24 сата регистровано 1.599 нових случајева заразе коронавирусом, од 8.206 тестираних узорака. Од последица ковида преминуло је 5 особа. На болничком лечењу је 151 пацијент, од којих је 15 на респиратору.

Број новозаражених коронавирусом данима расте, а повећава се и број пацијената на болничком лечењу.

Стручњаци поручују да се број заражених повећава због тога што су нове подваријанте омикрон соја заразније, али да нема информација да те варијанте дају теже клиничке слике.

Број заражених поново расте широм света.

Што се тиче ситуације у региону, и у Хрватској је у последња 24 сата преминуло пет особа, док је забележено 1.349 нових случајева заразе.

У Федерације БиХ смртних случајева није било, док су регистрованe 93 особе позитивне на коронавирус - од 298 тестираних. Преминулих од ковида није било ни у Црној Гори, где су регистрована 372 нова случаја заражавања од 1.253 тестираних.

У Северној Македонији је, према подацима који су јуче објављени на званичном сајту, од 1.129 тестираних регистровано нових 355 случајева, од чега су 89 реинфекције. Једна особа је преминула.

Повећан број заражених бележи и Француска. Завод за јавно здравље те земље саопштио је да вирус појачано циркулише и да је број реинфекција порастао на 12 одсто потврђених случајева.

У Aустрији је у последња 24 сата регистровано 11.095 новозаражених особа, а у Немачкој су се, према јучерашњим подацима Института Роберт Кох, још 135.402 особе заразиле коронавирусом.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи