Читај ми!

Тиодоровић за РТС: Ово је рат против вируса, а највећа казна је кад пацијент умре

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да је епидемијска ситуација озбиљна, поготово за старије хроничне болеснике, од којих многи умру. Међутим, како је рекао, чешће се појављују компликације и код деце.

Епидемиолози сматрају да се врх овог таласа очекује средином фебруара. Само у Нишу дневно има више од 3.000 прегледа, међу којима је сваког дана 800 заражених.

Члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је да треба да се обрати пажња на труднице и породиље. Упозорио је да су умрле две младе особе 1971. и 1978. годиште, које су имале  хроничне болести.

Тиодоровић је изјавио да се треба озбиљно поставити према вирусу без обзира на то што има више потврђених случајева него хоспитализованих.

Према његовим речима, има доста оболелих међу лекарима, као и међу наставницима и учитељима.

"Неопходно је да покушамо да се уозбољимо, да прођемо што лакше фебруар, под условом да немамо озбиљније компликације са грипом", истакао је Тиодоровић, подсећајући да вакцинација даје добре резултате.

Када је реч о фебруарском празнику, када грађани обично споје неколико дана, епидемиолог се прибојава да ће се поновити иста грешка.

Апеловао је на све да се то не злоупотреби, да се напуне скијалишта и бање, а да онда доживимо нови талас коронавируса.

"Ово јесте рат против вируса, постоје и похвале, али и казне, најтежа казна је кад пацијент умре", нагласио је Тиодоровић, коментаришући признање које је јуче добио у Врању.  

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи