Читај ми!

Аџић Вукичевић: Корона је опаки вирус који, чим му окренемо леђа, напада убојитије

Директорка ковид болнице у Батајници, др Татјана Аџић Вукичевић, рекла је за РТС да је за време проведено у ковид болници научила да се ради о опаком, опасном вирусу, који је, кад год смо му окренули леђа, нападао јаче и убојитије. Поручује да је вакцинација једини излаз.

Више од 18 месеци Србија се бори са вирусом корона. Које смо лекције до сада научили, а с којим изазовима се тренутно суочавамо – о томе ће се данас разговарати на симпозијуму који организује највећа ковид болница у земљи.

За 10 месеци Батајница је збринула око 9.600 пацијената – млађих и старијих, мушкараца и жена. Њихов најмлађи пацијент је имао 20 година, а најстарији 101.

Директорка ковид болнице у Батајници, др Татјана Аџић Вукичевић, рекла је за РТС да је за време проведено у ковид болници научила да се ради о опаком, опасном вирусу, који је, кад год смо му окренули леђа, нападао јаче и убојитије.

"Окретање леђа значи да нисмо поштовали мере, нисмо носили маске и нисмо се вакцинисали", навела је Татјана Аџић Вукичевић.

Према њеним речима, чаробног штапића нема, једино решење је вакцинација.

"Масовној вакцинацији морамо приступити сада и одмах, другог решења нема", нагласила је директорка ковид болнице.

Нагласила је да су "пустили 105 кревета у промет" и да је остало још постеља које се чувају за евентуално погоршање ситуације. 

Стање најмлађе пацијенткиње, апотекарке од 20 година, којој се на снимку плућа скоро и не виде, према речима докторке, изузетно је тешко, али уз сву неопходну терапију, знатно боље. 

Татјана Аџић Вукичевић поручује да је вакцинација једини излаз и спас од ове пошасти.  

четвртак, 17. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи