Читај ми!

Преминуле 23 особе од последица ковида, нови 5.831 случај заразе – ЕУ Србију званично скинула са "зелене" листе

Према последњим подацима, у Србији је коронавирус потврђен код још 5.831 oсобе од тестираног 22.631 узорка. Од последица заразе преминулa су 23 пацијента. На респираторима 129 људи.

Здравствени систем у Србији трпи све већи притисак. Болнице се враћају у ковид режим, а једна у низу је и лесковачка.

"Инфективно одељење већ је отворено за ковид пацијенте, као и зграда службе физикалне медицине, а за пријем оболелих спремно је и грудно одељење", каже директор Опште болнице Лесковац Небојша Димитријевић.

У ковид режим улазе и београдске болнице "Драгиша Мишовић" и КБЦ Бежанијска коса. 

Заменик директора Клиничког центра Ниш Радмило Јанковић нагласио је да очекује и више од 10.000 новозаражених дневно јер је, додаје, покренута спирала ескпоненцијалног раста коју је тешко зауставити.

Најављује и да ће и КЦ Ниш, након пет месеци, поново ући у ковид систем, већ од петка.

"Већ имамо 18 пацијента на Инфективној, вероватно већ у петак отварамо један спрат клиничког центра", додаје Димитријевић.

Градски штаб за ванредне ситуације града Новог Пазара одлучио је на онлајн седници наредбу којом се забрањује организовање породичних весеља у угоститељским објектима. Наредба ступа на снагу у понедељак 13. септембра, а трајаће до побољшања епидемијске ситуације.

У међувремену, председник Александар Вучић положио је камен темељац за изградњу фабрике за производњу вакцина у Земуну, додавши да се до краја марта 2022. очекује први погон за пуњење цепива.

четвртак, 17. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи