Читај ми!

Преминуло још 19 особа, нова 4.103 случаја заразе

Према последњим подацима, у Србији је коронавирус потврђен код још 4.103 особе од 16.449 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 19 пацијената. На болничком лечењу налази се 1.571 особа од којих је 110 на респиратору.

Епидемијска ситуација се погоршава. Све је већи број особа у болницама, на респиратору и преминулих.

Лекари упозоравају да нас у наредне две до три недеље очекује најјачи удар делта соја, и најављују могуће пооштравање мера – мања окупљања и ограничење рада угоститељских објеката.

У борби против коронавируса најважније је поштовати превентивне мере и вакцинисати се.

У Србију је стигао нови контингент Фајзерових вакцина. Реч је о редовној испоруци, у оквиру које је у нашу земљу стигло 100.620 доза вакцина.

Вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер рекао је за РТС да вакцину треба да приме сви који су угрожени.

Главна жаришта, односно места где се шири вирус су препуне спортске сале без икаквих епидемиолошких мера, као и велика весеља, истиче Шеклер. 

Очигледно је да су непридржавање мера и слаб одзив вакцинацији оставили лоше последице због којих сада трпе сви, рекла је за РТС директорка КБЦ "Бежанијска коса" др Марија Здравковић.

Нагласила је да ниједан пацијент који се вакцинисао, а који је оболео од ковида, није имао тежи облик болести.

Све ковид амбуланте од 7. септембра радиће сваки дан од 7 до 22 часа. Од среде почеће да ради тријажни центар у КБЦ Земун, који ће бити на располагању грађанима 24 сата.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи