Читај ми!

Корона хвата замах – преминуло 15 особа, заражено још 3.346 људи

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 3.346 људи од тестираних 17.035 узорака. Борбу са ковидом изгубило је још 15 особа. На респираторима 87 пацијената.

Епидемиолошка ситуација у Србији је забрињавајућа, а поново су приметне гужве испред ковид амбуланти. Расте и број потврђених случајева заразе, па надлежни поручују да ће повећати контролу поштовања мера и то најпре у јавном превозу, тржним центрима и мегамаркетима.

Лекари апелују на грађане да се вакцинишу, као и да они којима је прошло више од шест месеци од вакцинације приме и трећу дозу.

Заменик директора нишког Клиничког центра и координатор ковид болница у Нишу, проф. др Радмило Јанковић, рекао је за РТС да када се упореде вакцине видимо да је ипак најслабији имунитет са "Синофармовом" вакцином, као и да је доста старијих људи примило управо ту вакцину.

"Молим све грађане, нарочито оне старије који су примили "Синофармову" вакцину пре шест месеци, да већ данас оду и приме боље би било неку другу вакцину", поручио је Јанковић.

Министар без портфеља Ненад Поповић рекао је за РТС да је Институт "Гамалеја" синоћ одобрио за употребу 550.000 вакцина "спутњика В" које су произведене на "Торлаку" до 13. августа.

"Институт 'Гамалеја' синоћ је одобрио за употребу 550.000 доза вакцина 'спутњик В' које су произведене на Торлаку до 13. августа. Контролисано је 18 параметара по највећим светским стандардима и сви они су показали изврстан резултат – вакцине су потпуне истог квалитета као оне произведене у Русији", рекао је Поповић и додао да је контролисано 960 узорака, по свим светским стандардима.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи