Читај ми!

Чланови породице Уроша Блажића данас не сведоче; рањени Илић: Шта ће бити за 20 година

У Специјалном суду у Београду у данашњем наставку суђења Урошу Блажићу за убиство девет и рањавање 12 људи, предвиђено је саслушање чланова породице Блажић, а позвани су и пријатељи и бивша девојка Уроша Блажића. Бранилац окривљеног је доставио изјаве чланова породице Блажић у којима они користе своје законско право да не сведоче. Немања Илић, један од младића рањених у Малом Орашју, данас је у наставку суђења истакао да је његов најјачи страх шта ће бити за 20 година, када би Блажић, после максималне затворске казне, могао да изађе из затвора.

Бранилац Блажића је у Специјалном суду у Београду где је настављено суђење окривљеном за убиство девет и рањавање 12 људи, доставио изјаве оверене код нотара у којима чланови породице наводе да користе своје законско право да не сведоче јер су у родбинском односу са окривљеним.

Поступајући тужилац је суду поредложио да их новчано казни и позове на следеће суђење, са чим су се сложили и пуномоћници оштећених. Тужилац је навео да на тај начин чланови породице Блажић показују непоштовање свих у судници, а поготово оштећених.

Раније данас у Специјални суд су стигли чланови породица убијених и рањених код Младеновца и Смедерева. Они су ушли у зграду Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду где се из безбедносних разлога одржава ово суђење, док овај предмет суди Виши суд у Смедереву. Оштећени носе црне мајице на којима је исписан датум 4.5.2023. са поруком “Живите”.

Стражари су их спровели у део суднице намењен публици, одакле прате данашње суђење. Поред родитеља, у суд су стигли и оштећени који нису испитани на претходном суђењу.

За данашње суђење било је предвиђено саслушање чланова породице Блажић, а позвани су и пријатељи и бивша девојка Уроша Блажића. Међутим, они су искористили своје законско право да не сведоче.

Илић: Шта ће бити за 20 година?

Суђење је настављено исказом оштећеног Немање Илића.

Немања Илић, један од младића рањених у Малом Орашју, у масакру прошле године за који је окривљен Урош Блажић, данас је у наставку суђења истакао да је његов најјачи страх шта ће бити за 20 година. алудирајући на годину када би Блажић у случају максималне затворске казне изашао из затвора. У тренутку злочина Блажић није имао навршену 21 годину, а по Закону суд може да изрекне максималну казну затвора од 20 година.

Илић је најпре детаљно испричао како се тог 4. маја прошле године са пријатељима састао у дворишту школе у Малом Орашју, где су седели окупљени око ватре.

У једном тренутку је чуо пуцњаву и најпре помислио да су петарде, међутим убрзо је схватио да неко пуца по њима и покушао да устане, али је пао.

Илић је навео да је видео силуету особе која има пушку и пуца рафалном паљбом по њима и додао да је чуо да његови другови запомажу и позивају у помоћ.

Он је рекао да је схватио да је рањен тек када је особа која је пуцала отишла, и када је покушао да устане.

Илић је позвао свог оца и објаснио му, а убрзо су стигли и превезли га у болницу.

Одговарајући на питања пуномоћника оштећених Илић је рекао да и даље трпи јаке болове због повреда које је задобио тад, као и да не може да седи већ само да стоји или лежи, а у судницу је данас дошао са штакама.

Потом је сведочила Јелена Пантић која је испричала да живи у Дубони у близини места где је Блажић пуцао, као и да је те ноћи са терасе видела њега како пуца по деци.

Пантић је испричала да је у том тренутку од страха вриснула, након чега се Блажић окренуо ка њој и почео да пуца.

Јелена Пантић је навела да је тада сакрила децу испод стола и позвала полицију.

Бјекић: Блажићи су формално пријављени на младеновачку адресу

Миленко Бјекић у чијем стану у Младеновцу су били пријављени чланови породице Блажић је навео да су они само формално били пријављени у стану и да нису у њему живели.

Бјекић је рекао да је њега Радиша Блажић, Урошев отац, замолио да га пријави као да живи у том стану како би од војске добио стан у Младеновцу а не у Kрагујевцу.

Сведок је истакао да су Блажићи три пута ушли у стан а да никад нису живели у њему.

Урош Блажић и његов отац Радиша Блажић су спроведени из притвора Специјалног суда у ком су од хапшења 4. маја прошле године. Виши суд у Смедереву који води ово суђење, из безбедносних разлога заседа у згради Специјалног суда у Устаничкој улици у Београду.

Блажићи су крајем августа први пут јавно изнели одбрану, а након њих су испитани оштећени.

Урош Блажић је оптужен да је 4. маја прошле године убио девет и ранио 12 особа. Његов отац Радиша Блажић је оптужен за држање оружја које је пронађено у његовој кући.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи