Читај ми!

Настављено суђење за масовно убиство у "Рибникару", сведочила мајка рањеног дечака

У Вишем суду у Београду, сведочењем мајке дечака рањеног у масовном убиству 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар", настављен је парнични поступак против родитеља дечака који је починио злочин.

Александра Батинић, мајка малолетног А. Б., навела је да је 3. маја прошле године, када се догодио масакр у Рибникару, око 8.45 позвао син да јој каже да је рањен, након чега је и добила позив полиције која јој је рекла да је превезен колима Хитне помоћи у неку здравствену установу, али није у том тренутку било познато где тачно.

Мајка малолетника је навела да се одмах упутила ка Ургентном центру где су јој лекари рекли да је њен син жив, али да је рањен у колено и да се не зна колико тешко.

Описала је да је била веома уплашена због тога, и да је доживела велики стрес јер није знала у каквом стању се налазио њен син, и колики је степен повреде.

Батинићева је навела да је малолетни А. Б. провео три дана у болници и да је стално плакао и тражио одговор од мајке зашто се све то догодило, будући да је са К. К., који је извршио злочин, био у добрим односима.

Навела је да је њен син ишао код К. К., да су заједно радили презентацију за школу, и ишли на сајам књига и да није постојао никакав конфликт међу њима.

Батинићева је рекла да је А. Б. видео комплетан масакр и тела убијених другара, као и да се након трагедије дешавало да се њен син од страха расплаче, јер није било сигуран да је безбедан и заштићен, и да је имао и страх од звукова због пуцњева које је непосредно слушао током масакра.

Мајка малолетника је навела да је на целу породицу тај злочин и рањавање сина оставио велики траг, јер никада неће бити безбрижни и увек ће бити у страху.

Адвокат породице Кецмановић: Неће сведочити у овом поступку

Адвокат породице Кецмановић Марина Ивеља је рекла да Кецмановићи неће сведочити у овом поступку и да могу да се користе њихови искази које су већ дали.

Судија је суђење затворила за јавност како би саслушала малолетног А. Б., који је сведочио након мајке.

Следеће рочиште је заказано за 19. новембер.

Ову тужбу је против Миљане и Владимира Кецмановића поднео малолетник који је рањен 3. маја, односно његови родитељи као законски заступници.

Тужба је поднета за накнаду нематеријалне штете због физичког бола, претрпљеног страха и психичког бола.

У току још три парнична поступка

Пре овог парничног поступка у овом суду почела су још три, једну тужбу су поднели чланови породице Дукић, другу 27 чланова породице убијених, док је трећа такође за рањавање малолетника.

Суд ће одлучивати о тужби, и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Пред Вишим судом у Београду води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К. К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

петак, 23. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару