Одређен притвор осумњиченима за убиство у Рушњу

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана С. З. (28) из Лебана и Л. В. (35) из Краљева, осумњиченима за тешко убиство Р. Р. (53) у кафићу на бензинској пумпи у насељу Рушањ.

Притвор им је одређен како не би утицали на сведоке, да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности, потврђено је Танјугу у том суду.

Притвор је одређен и за двоје држављана Босне и Херцеговине П. М. и Ш. А. који се налазе у бекству и суд је наредио расписивање потернице за њима.

Више јавно тужилаштво у Београду је покренуло истрагу против четири особе које се сумњиче за учешће у том убиству.

Због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја истрага је покренута против С. З. (28) из Лебана и Л. В. (35) из Краљева, објављено је на сајту тужилаштва.

Против још двоје осумњичених, држављана БиХ, истрага је покренута због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у помагању.

С. З. и Л. В. саслушани су јуче у тужилаштву где су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Друго двоје осумњичених тренутно нису доступни правосудним органима Србије.

Тужилаштво је предложило да суд и њима одреди притвор и да донесе наредбу о расписивању потернице.

Наредбом о спровођењу истраге С. З. и Л. В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 сати на подмукао начин лишили живота Р. Р., односно он је услед задобијених повреда преминуо у 11:32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу.

Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић.

Р. Р. је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени С. З. и испалио му неколико пројектила у леђа, услед чега је оштећени пао на под.

С. З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу.

Након тога су обојица осумњичених побегли са лица места аутомобилом марле “голф 4”, које су у насељу Петлово брдо запалили, а потом се одвезли у раније изнајмљени стан на Новом Београду.

Сумња се да су друго двоје осумњичених С. Л. и Л. В. створили услове за извршење кривичног дела.

Против малолетнице која је ухапшена заједно са С. Л. и Л. В. од недеље се води посебан поступак пред судијом за малолетнике . Малолетница је саслушана у суботу пред судијом за малолетнике, након чега јој је одређен притвор због сумње да је починила кривично дело тешко убиство у саизвршиластву.

понедељак, 05. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару