Читај ми!

Апелациони суд укинуо решење за изручење Ечевита Пироглуа

Апелациони суд у Београду укинуо је решење којим је утврђено да су испуњене законске претпоставке за изручење Ечевита Пироглуа правосудним органима Турске ради кривичног гоњења, и вратио решење првостепеном суду на поновно одлучивање.

Другостепени суд је усвајањем жалби окривљеног и његових бранилаца, укинуо решење првостепеног суда, наводи се у одлуци објављеној на сајту Апелационог суда.

По налажењу Апелационог суда, основано се изјављеним жалбама оспорава правилност и законитост првостепеног решења због језичких недоумица и недоследности које произилазе из превода са турског, а из захтева Турске за пружање међународне правне помочи и то посебно пропратне документацоје.

Другостепени суд, због наведенх недостатака, није могао да се упусти у испитивање услова за изрућење окривљених прописаних одбредбама Уговора између Србије и Турске о изру;ењу, као и законских претпоставки за пружање међународне правне помоћи.

Виши суд у Београду је донео решење по замолници Врховног јавног тужилаштва-Силопи, Републике Турске од 5. јула 2021. године ради кривичног гоњења окривљеног.

Турски активиста и политичар Ечевит Пироглу започео је летос штрајк глађу у екстрадиционом притвору у Србији, пренели су раније медији позивајући се на саопштење Иницијативе за слободу Пироглуа.

Из Иницијативе су навели да је Ечевит почео штрајк глађу због, како су навели, "свих кршења законских норми и процедура у његовом случају" и затражили од српских власти да обуставе процес његовог изручења.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи