Читај ми!

Вучевић са мисијом ММФ: Србија наставља важне економске реформе

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда, коју предводи шеф Мисије Донал Мекгетиген, поводом четврте и последње ревизије актуелног стенд-бај аранжмана са том финансијском институцијом.

Милош Вучевић је истакао да Србија наставља важне економске реформе, које ће омогућити макроекономску стабилност државе.

Председник Владе је оценио да ће новим аранжманом, који ће се заснивати на наставку улагања у капиталне инвестиције и фискално одговорну политику, бити потврђен договор о одржавању буџетског дефицита од три одсто.

Мекгетиген је нагласио да је Србија успешно спровела реформе из досадашњег аранжмана и истакао важност даљег усмеравања на реформе у кључним областима, као што су фискална стабилност, инвестиције у инфраструктуру и побољшање пословног окружења.

Нови трогодишњи аранжман, како је објаснио, обухватиће различите економске реформе и фискалне мере које имају за циљ стабилизацију економије, смањење буџетског дефицита, структурне реформе и мере за побољшање јавних финансија.

Премијер Вучевић је поручио да наставак аранжмана са ММФ-ом представља важан корак у јачању сарадње Србије са Европском унијом и другим међународним партнерима, али и сигурно унапређивање економске и политичке стабилности државе.

Састанку су присуствовали гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, министарка привреде Адријана Месаровић и први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

уторак, 15. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи