Читај ми!

Како се догодило да возач аутобуса са алкохолом у крви вози децу на екскурзију

Ђаци Шесте београдске гимназије пошли су на екскурзију, али један од возача аутобуса није прошао алко-тест. Другом аутобусу, од укупно 3, испразнио се акумулатор у Булевару краља Александра. Пошто су успели да га покрену преко каблова, наставили су пут. Међутим, није ту био крај непријатностима. После пређених стотинак километара, возач коме је саобраћајна полиција забранила да вози, поново је сео за волан.

Ђаци Шесте београдске гимназије јутрос су кренули на екскурзију. На редовном прегледу аутобуса, који је обавила саобраћајна полиција, утврђено је да један од возача има 0,04 промила алкохола у крви. Како је за професионалне возаче пропис јасан, полиција га је искључила из саобраћаја. Агенција преко које се реализује екскурзија, позвала је другог возача, који је стигао после сат и по.

"Као агенција закључујемо уговоре са превозницама, са фирмама. Нисам одговоран, свако има своју одговорност, да ли је попио или није пио. Полиција управо зато и постоји. Њему је речено да не иде. Онда су се заменили неких сто километара од поласка. Кад су ме обавестили водичи да се поново вратио (за волан) возач који је искључен из вожње, рекао сам нека истог часа стане и напусти возило. Последице ће сносити у својој фирми, да ли ће добити отказ или не, не знам. Ангажовали смо другог возача и програм је даље настављен", каже власник агенције Предраг Јаковљевић.

Али, ту мукама није крај. Још један пех - другом аутобусу, од укупно 3, испразнио се акумулатор у Булевару краља Александра. Пошто су успели да га покрену преко каблова, наставили су пут.

"Возач није могао да покрене аутобус. Био је проблем са акумулаторима. Покушавали су то да поправе. Дошао је још један камион, мало смо блокирали Булевар, па су возила ишла по трамвајским шинама да би заобишли аутобус. Ми смо пола сата након њих кренули и испоставило се да је возач којег је полиција одстранила из сабраћаја, мало касније ушао у тај исти аутобус и преузео га", каже професор који је са децом Жељко Матић.

Из агенције "Луи травел", чији су возачи и возила ангажовани, само обећање да ће нам се јавити и одговорити на питање како је ово могло да се догоди. До почетка емисије "Београдска хроника" нису се јавили. Директорка Шесте гимназије, сачекаће, каже, да се ђаци врате са екскурзије, како би утврдила све чињенице и саставила извештај. Рекла је да су ђаци за сада добро.

Власник агенције рекао је да је и полицајац имао дилему да ли да пусти возача да настави пут, јер како је рекао није 0,4 него 0,04 промила алкохола - али професионални возачи не смеју да имају алкохол у крви.

Ђаци Шесте београдске гимназије сада су на Шарганској осмици. Када се буду стекли услови, наставиће ка Златибору, сутра ка Требињу, па у суботу за Вишеград.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи