Читај ми!

Блокада кружног тока код Мајура – протест у Шапцу против рударења литијума

Протест против пројекта рударења литијума у долини Јадра одржава се у Шапцу. После окупљања испред Градске управе, грађани су кренули у протестну шетњу и блокирали кружни ток у Мајуру.

У Шапцу је око 18 часова почео протест против "Рио Тинта" и пројекта рударења литијума у долини Јадра.

Након окупљања испред Градске управе и обраћања говорника, грађани су кренули у протестну шетњу до Мајура, где су, како је и раније најављено, блокирали кружни ток, јавио је дописник РТС-а. Бокада би, према ранијим најавама требало да траје сат времена. Полиција преусмерава аутомобиле на друге, алтернативне саобраћајнице.

Организатор протеста је странка Заједно, уз поруку – неће копати.

"Проблем који имамо захтева да сви будемо храбри и уједињени. Не постоје прече теме тренутно, и не постоје важније ствари од ове. Рудник се тиче нас и наше будућности, рудник ће затровати наше реке, уништити нашу земљу и разболети наше људе и децу. Такође, поручујем да нећемо сви отићи из Србије и оставити нашу земљу издајницима, 'Рио Тинто' неће копати", поручује Марта Добошаревић, студенткиња ветерине из Шапца.

Копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић каже да је то једини начин да покажу колико су озбиљни да отерају "Рио Тинто" одатле.

"Сви су добродошли у овој борби, једино тако можемо да победимо. Две трећине грађана Србије је против копања литијума у Јадру", рекао је између осталог Небојша Зеленовић.

На блокади кружног тока, планирано је обраћање двојице пољопривредника.

Протести против пројекта "Јадар" и ископавања литијума у Србији одржани су у претходном периоду широм Србије, као и окупљања због привођења еколошких активиста.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи