Читај ми!

Србијавоз: Од септембра додатни попусти на онлајн возне карте

Многи су током овог лета олучили да на одмор отупују возом, једни се враћају други тек припремају за одлазак на годишњи одмор. Железничке станице Прокоп и Нови Београд, које су у ноћи између суботе и недеље блокирали учесници протеста против најаве ископавања литијума функционшу неометано. О томе колика је материјална штета причињена, где ће бити постављени картомати и колики ће бити попусти за путнике за РТС говорио је в.д. директор "Србијавоза" Иван Булајић.

У ноћи између суботе и недеље железничке станице Прокоп и Нови Београд блокирали учесници протеста против најаве ископавања литијума.

"Ми смо имали неке информације, тако да смо били у приправности, али је била пресечена главна железничка станица која повезује север и југ Србије. "Србијавоз" има око 350 полазака дневно, а њих 30 је било укинуто или скраћено. Саобраћај од јуче од 6.45 функцонише редовно, надамо се да се ове ситуације неће понављати“, рекао је Булајић.

"Србијавоз" ће у наредом приоду проценити материјалну штету која је настала током блокаде железничких станица и отказивањем возова.

"Штета се односи на приходе и на додатне трошкове које смо имали како бисмо возове са скраћењем рута радили ротације посада и враћали те возове у супротном правцу без коришћења ове две станице", истакао је Булајић.

Унапређење комуникације са путницима путем мобилне апликације

У 21. веку све модерне европске железнице мењају начине комуникације са својим путницима како би повећали квалитет корисничког искуства, тако је и Србија увела могућност информисања путем мобилне апликације.

"Када купите карту путем мобилне апликације, уколико дође до било које непредвиђене ситуације, ви ћете аутоматски добити нотификацију на ваш телефон о томе какав ће ефект имати на ваше путовање", објаснио је Булајић.

Велики број људи иде на посао и одмор железницом, "Србијавоз" жели да олакша путницима куповину карата увођењем картомата у готово свим железничким станицама.

"Гужве су природна ствар у свим железницама, од немачких и аустријских који се сматрају бољим у Европи, па до оних у Јапану. До краја године ћемо на око 60 локација имати картомате који су јако једноставни за употребу и који ће практично бити "благајне" које раде 24 сата“ и значајно ће утицати на смањење гужви, рекао је в.д. директор.

Попусти на онлајн карте, али и додатак на куповину у возу

Путници који буду куповали карте преко мобилне апликације и путем картомата оствариће попусте на путовања.

"Од првог септембра попуст који ће путници остварити на куповину карата путем мобилне апликације биће 10 одсто. Такође, како бисмо смањили број људи који улазе у воз без карте, па онда купе карту од кондуктера, увешћемо додатак на основну цену карте од 500 динара. Ово све уводимо у сврху како бисмо навикли људе да се уместо да се појаве на возу без карте, њих купе пре него што крену на пут“, исткао је Булајић.

Популарна међународна линија Београд-Бар, проширена је сада од Новог Сада.

"Брза пруга Београд-Нови Сад нам је омогућила управо да у јако кратком временском року спојимо да дневни воз за Бар не иде из Земуна, него да иде из Новог Сада преко Земуна за Бар. Могу вам рећи да су ти возови прилично пуни, као и у осталом овај традиционални ноћни воз са спаваћим колима и са превозом аутомобила. Надамо се да ће у току следеће године полазак бити и из Суботице“, истакао је Булајић.

Крајем године од Београда до Суботице за 75 минута

Иницијлано је за половину наредне године најављено пуштање пруге Београд-Суботица, али Булајић је подсетио да је председник Србије Александар Вућић прошле недеље у Врбасу рекао да све тече и испред плана и да ће она бити крајем новембра или почетком децембра ове године.

"Србијавоз жељно ишчекује први дан пруге између Београда и Суботице на којој ће такође саобраћати брзи воз Соко свега 75 минута“, истакао је Булајић.

понедељак, 12. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару