Читај ми!

Рад­на гру­па за ме­мо­ри­јал­ни цен­тар у "Риб­ни­ка­ру”: Почињу радови за постављање уметничке инсталације

Чланови Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи "Владислав Рибникар“ најавили су да ће ове недеље почети радови за постављање уметничке инсталације, саопштило је Министарство просвете.

Чланови Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи "Владислав Рибникар" одржали су у уторак, 9. априла трећу седницу, на којој су разговарали о обележавању годишњице од трагедије и чувању сећања на невине жртве масовног убиства 3. маја 2023. године.

Најављено је, да ће ове недеље почети радови за постављање уметничке инсталације у Улици краља Милутина који ће бити завршени до комеморативног дана.

Прецизиране су и потребе које омогућавају имплементацију програмских активности, додаје Министарство у саопштењу.

Састанку Радне групе присуствовали су и чланови Мултидисциплинарног тима, стручњаци из различитих области, који су износили предлоге из ресора и области у којима су ангажовани.

Чланови Радне групе су представници министарства надлежних за просвету, културу и јавна улагања, Града Београда и Градске општине Врачар, вршилац дужности директора Огледне основне школе "Владислав Рибникар", два представника породица убијених, као и представници организације Victim Support Europe, Виктимолошког друштва Србије и Института за педагошка истраживања.

Дечак K. K. пуцао је на ученике Основне школе "Владислав Рибникар" из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара