Прикупљено 6,4 милиона динара за помоћ рањенима и њиховим породицама у Малом Орашју и Дубони

Иницијативу за прикупљање помоћи рањенима и њиховим породицама у Малом Орашју и Дубони покренуо Јован Митровић, рођени брат убијеног Петра и брат од стрица убијеног Марка. Укупно је прикупљено 6.400.000 динара, саопштио је Српски филантропски форум и Фонд Б92.

Јован Митровић је желео да испуни жељу свог брата Петра и трчи од Малог Орашја до манастира Тумане, јер се и сâм Петар припремао за ходочашће у овај манастир, наводи се у саопштењу Српског филантропског форума и Фонда Б92.

У десетак дана кампање, прикупљена је знатна сума, али су грађани наставили да своје донације уплаћују и касније.

"Уз ову акцију, специјално новогодишње издање квиза Тотални обрт било је посвећено овој акцији, и сав приход који су освојили такмичари, дониран је за помоћ рањенима, као и приход са концерта духовне музике и још једног ходочашћа Саше Зујић из околине Крушевца", додаје се у саопштењу.

Укупно је прикупљено 6.400.000 динара, и тај износ је, у два наврата, подељен рањенима из Малог Орашја и Дубоне׃ Андријани Митровић, Немањи Илићу, Милошу Јовановићу, Јовану Ранковићу, Анђели Стевановић, Ивану Ивковићу, Невени Вујић, Јовици Стевановићу и Николи Митровићу, наводи се у саопштењу и додаје да је ова солидарност умањила проблеме породица рањених и заиста представља велики подвиг.

"Сада би надлежне институције морале да преузму иницијативу и свакој породици обезбеде редовне месечне приходе, који ће помоћи лечење и опоравак, све облике рехабилитација, свако помагало. Веома је важно да сви који се школују, или то имају у плану, добију стипендије које ће им то и омогућити, на начин који је за њих најадекватнији, уз лечење и рехабилитацију који ће, у свим случајевима, још дуго трајати", истиче се у саопштењу.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи