Читај ми!

Иза сваког "Лица улице" крије се јединствена животна прича – бројни су разлози за куповину часописа

Многи су чули за Лице улице, али не знају какве су то заправо новине. Сваки продавац тих новина има занимљиву животну причу, али није то једини разлог због којег би требало да застанете и купите овај часопис. Немојте се зачудити ако ових дана међу продавцима сретнете и познате глумце, певаче и новинаре.

Оне које не можете, а да не приметите на улици су свакако глумци, музичари, новинари - који како би скренули пажњу на ове продавце, поново са њима продају новине.

"Два су основна разлога зашто купујете Лице улице, под један зато што на тај начин омогућавате појединцима да зараде нешто достојанствено у току месеца, а други разлог је садржај пошто овај часопис има нешто што има смисла и има нешто лепо да се прочита", рекла је Ана Ђурић Констракта.

У продају Лица улице укључила се и глумица Анђела Јовановић.

Сваки број има своју тему и све су друштвено одговорне. Овога пута бавили су се еколошким – како се борити против еколошке анксиозности, до климатских криза, али и поред одговоних тема, у сваком броју можете прочитати и интервју са продавцима.

Њихов слоган је – чини добро, читај добро!

"Ми смо део једног светског покрета који се зове уличне новине и он је намењен људима који желе да раде, који имају потребу да раде, а не могу из различитих разлога или су лишени пословне способности, инвалиди или су једноставно стари и немоћни, бескућници. Значи то су људи који желе да раде, нису видљиви на неком тржишту рада и не могу да се запосле или врло тешко и који су у тешкој економској ситуацији у сиромаштву или на ивици сиромаштва", навео је Мирослав Мариновић, директор и главни и одговорни уредник Лице улице.

Светлана Петровић има 68 година и, како каже, у тренутку када су многи одустали од ње, она је одлучила да се супротстави и ствари узме у своје руке.

"Радим овај посао из задовољства, потребан ми је новац, а није само новац у питању, него социјализација, дружење, кад ми неко упути осмех ја се обрадујем", рекла је Светлана.

Није Светлана једина. Има још 125 оних којима систем није пронашао место иако су били вољни да раде, овај часопис дао им је другу шансу. За 13 година колико постоји Лице улице магазин је запослио више од 600 продаваца.

Наша Цеца сваког месеца прави своју рачуницу, углавном прода око 100 часописа. Њу можете срести на Дорћолу, у Kнез Михаиловој улици, код Радио Београда и на Бановом брду, кад је код пријатеља. Ако вам је часопис скуп, осмех вас сигурно ништа не кошта, а Светлана поручује да је само то довољно.

Осмех и лепо штиво за тренутке одмора често немају цену. Лице улице за 300 динара нуди обоје.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара