Читај ми!

Највећа жеља – велики концерт у Београду: Констракта у Сава Центру

Вечерас у Сава Центру први велики самостални концерт одржаће Ана Ђурић Констракта са групом „Земља грува”.

Наша представница на Евровизији 2022. године каже после тог европског наступа – највећа жеља јој је велики концерт у Београду.

„Јесте, велики је концерт за нас, и специфичан је јер је специфична сцена. У питању су седећа места, и то све дозвољава другачију врсту наступа. Није нешто у чему имамо искуства, навикли смо више на фестивале, али се радујемо и фокусирали смо се на овај наступ", рекла је Ана Ђурић Констракта.

Од песме In corpore sano публика ишчекује њене нове нумере. На питање о томе – у чему препознаје теме за нове текстове и наступе, Констракта каже: „У животу. Те теме се мењају вероватно са искуством и годинама али у принципу, инспирација је суда около а највише у људима и њиховим разноликим идејама".

Сингл О, класје моје по чувеном тексту песника Алексе Шантића, која је саставни део серијала редакције школског програма РТС-а Лектизер

„Мислим да музика врло брзо комуницира, али није лако препознати, искомуницирати, наћи начин да се дође до деце али јако је практично. Мислим да је идеја Лектизера да теме које су у лектири, и тај језик који је често архаичан, да се приближи кроз различите медије деци. Тако да је Лектизер успео то, и ми смо једни од састава који је музички обрадио текст. Мислим да је сјајна идеја, и у томе иде у прилог и награда коју је Лектизер добио недавно", изјавила је Констракта.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи