Читај ми!

Културни центар

У недељу, 20. октобра, у Београду се отвара јубиларно, шездесето издање Октобарског салона. Тим поводом, ова репрезентативна међународна манифестација из области визуелних уметности тема је наше емисије.

О предстојећој изложби, концептима три кустоска тима и учесницима Салона, за Културни центар говоре:  др Лина Џуверовић, кустоскиња и научна радница са Челси колеџа уметности; Мвана, уметница из Анголе; Матју Левијевр, кустос из Музеја савремене уметности у Лиону; и Даница Јововић Продановић, чланица Одбора Октобарског салона.

Гост емисије је Сања Милић, уметнички директор Међународног сајма књига у Београду. У разговору са водитељком Николином Дабетић, она открива како је конципиран овогодишњи програм, шта нас све очекује, који гости долазе, као и разлоге због којих је наш Сајам најзначајнија културна манифестација тог типа у ширем региону.

Пажњу филмског критичара Мирољуба Стојановића привукло је остварење "Џокер: лудило у двоје", које се, након дугих и амбициозних најава, појавило у нашим биоскопима. У фокусу позоришне критике Ане Тасић овога пута је нова представа Душана Ковачевића, "Удовица живог човека", која је премијерно изведена на сцени Звездара театра у Београду.

Своје утиске о роману "Завод" Горана Марковића поделиће књижевни критичар Игор Перишић.

Представљамо вам књигу за слушање и читање, "Десет портрета и десет разговора" Миливоја Павловића, као и ново издање на на српском језику, стрип "Усамљена у средишту земље" ауторке Зои Торогуд. Поводом три деценије од смрти Чарлса Буковског, подсетићемо се једне приче о популарном писцу.

Уредник емисије: Јасмина Мијић

Аутори рубрика: Јасмина Мијић, Мирољуб Стојановић, Ана Тасић, Игор Перишић, Јована Јанковић и Ана Марија Грбић.

Редитељ: Рашко Милатовић

Монтажер: Никола Загорац

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи