Читај ми!

Културни центар

У временима која нам доносе редефинисање различитих система вредности и сфера живота, отвара се питање остаје ли игра, као таква, једно од последњих аутентичних обележја човека? У фокусу нашег истраживања је појам игре, и начин на који се он посматра из угла филозофије, уметности и антропологије.

У издању Музеја жртава геноцида недавно је објављена монографија "Монахиња Марија: Слике монахиње Марије – Свети новомученицијасеновачки у светлости Васкрсења“. У вредност овог, по свему изузетног, опуса могу да се увере посетиоци актуелне изложбе у Клубу РТС-а у Светогорској улици. Тим поводом, наша гошћа је ауторка монографије, др Јелена Ердељан, професорка Одељења за историју уметности Филозофског факултета у Београду.

На који начин можемо одгонетнути све тајне једне реке и трагати за изгубљеним бродовима, откриће нам књига "Заувек у Београду изгубљени бродови“ мр Гордане Каровић, подводног археолога. Скрећемо пажњу наособености и домете финске кинематографије, у које смосе уверили на "Недељи финског филма“, недавно одржаној у биоскопу Дворане културног центра Београда. Критички преиспитујемо нову представу на сцени позоришта Мадленијанум, "Компани“. У емисији говоримо о роману "Вила Фазанка“ Бојана Кривокапића као и о новом албуму музичарке Тејлор Свифт.

Уз помоћ песника Бојана Марковића, истражили смо феномен прве збирке поезије. Водимо вас у Музеј "25.мај“ на изложбу "Јежева кућица - измишљање бољег света“, која већ месецима привлачи велики број посетилаца свих генерација. Рубрику Јубилеј посветили смо култном филму "Петпарачке приче“, Квентина Тарантина, који смо први пут гледали пре тридесет година.

Уредник емисије: Јасмина Мијић

Аутори прилога: Јасмина Мијић, Светлана Илић, Мирољуб Стојановић, Ана Тасић, Игор Перишић, Зорица Којић, Ана Марија Грбић, Јована Јанковић и Стефан Аћимовић.

Монтажер: Никола Манић

Редитељ: Рашко Милатовић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара