Читај ми!

Кукурику шоу

Кроз забавне анегдоте и смицалице петла Креште, наши гледаоци моћи ће да се упознају са светом који их окружује, и то кроз игру, анегдоте једног сасвим шашавог петла, песму и још кроз што шта што ће овај необични певац смислити.

Добродошли у "Кукурику шоу“! Главни ликови нашег шоуа су лутак Крештислав Петлић и његов пријатељ, Сава Теслић, млади научник на почетку велике каријере. Касније ће овом двојцу придружити и два паука, Тоза и Биса, али још један млади научник Слава.

Чак четрдесет пет епизода ће деци приближи свет који их окружује, кроз разне теме, од којих су неке: чула, бонтон и телефон, страх, смех, бркови, животиње, Нова година, полазак у школу… Ова занимљива дружина упознаће нас са тим шта је то почетак почетка, а шта крај крајева… ко су лекари и да ли служе да се деца плаше од њих или да нас лече… Крештислав Петлић, као непресушни извор смицалица и забаве увек ће бити у сукобу са својим пријатељем, младим научником, али ће деца тако из два угла моћи да сагледају тему о којој је реч.

Свака епизода почиње у кући Крештислава Петлића, кокошињцу, који је толико забаван да би свако пожелео да у њему живи. У тој куће се и игри, и пева, и расправља, али кроз забаву се учи и кроз учење забавља...

Уредник серије Весна Гајовић, сценарио је написала Јасминка Петровић, режију потписује Филип Чоловић, директор фотографије је Периша Ђинђић. За сценографију су биле задужене Мира Андрејевић и Тања Ивановић, а костимографи су Сузана Глигоријевић и Ирина Митриновић. Као продуценти радиле су Љубица Мирић Петровић и Ана Тодоров, организатор је Драгана Богдановић. Текстове песама написала је Јелена Попадић Сумић, а музику је компоновао Срђан Марковић. Лутке су осмислили и израдили Милица Грбић Комазец и Никола Комазец, а гласове Биси и Този позајмили су Катарина Гојковић и Жарко Степанов. У улози Креште Петлића ту је Зорана Милошаковић Тасић, а наше младе научнике играју Срђан Јовановић и Урош Јовчић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара