Читај ми!

Еко перспективе: Храна за душу

"Човек треба да уме да позна шта је зло, а шта добро, јер зло ништа не ствара, већ само руши па на крају само себе разори…", речи су Светог Саве које су нас инспирисале да у емисији Храна за душу представимо уметнички опус Олгице Стефановић.

Таленат сликара, иконописца, графичког дизајнера уметница је посветила вредном раду на очувању културе и традиције нашег народа. У своја дела утиснула је печат душе инспирисана српском средњовековном културом, иконама и фрескама, ћириличним писмом, православљем.

На другом крају наше приче, заденули смо разговор о значају и смислу поста и посне трпезе. Наш саговорник био је Никша Шовран, врсни угоститељ. Родом из Боке Которске, угоститељску традицију своје породице Никша је наставио у Панонској низији. Тако је таласе плавог Јадрана и део своје душе, уз помоћ пријатеља и подршку породице, уплео у војвођанску равницу. Заједнички именитељ за наше саговорнике свакако је Нови Сад, али пре свега то је једна универзална нит посвећености, поштовања и очувања православља и културе српског народа.

"Живот стално иде напред, по Божијој милости и уз помоћ изабраних људи који чине добро!" Уз мудру поруку светитеља Саве шаљемо поруку о ономе што нам увек и у сваком времену треба, вера, снага, рад, одрицање и добри људи.

Уредник: Наташа Нешковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара