Читај ми!

Културни центар

У новом издању Културног центра као централну тему проучавамо природу синтагме женско писмо. Режисер и селектор Фестивала Аустријског филма Саша Радојевић говориће о овогодишњој селекцији и филмовима које препоручује.

Крећемо на узбудљиво путовање кроз филмски свет Жике Митровића а чућемо и критику домаћег филма Последњи стрелац. Нови албум ауторке Бијонсе, који је изазвао велику пажњу на светској поп сцени, биће тема наше музичке критике. Бавимо се и Салоном архитектуре али и арт брут сценом у Србији и питањем самоукости. Постављамо питање где је данас римована поезија, због чега је занемарена и да ли ће доживети ренесансу. Прошло је двадесет година од првог лансирања апликације Фејзбук. Поводом овог јубилеја истражујемо уметничке домете ове апликације и то да ли је она и данас релевантна. Позоришна критика овога пута води нас до омнибус представе Крај света у три чина.

Уредник: Ана Марија Грбић

Режисер: Рашко Милатовић

Монтажер: Никола Манић

Аутори прилога: Јасмина Мијић, Ана Тасић, Јована Јанковић, Стефан Аћимовић, Зорица Којић, Мирољуб Стојановић, Снежана Ристић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво