Читај ми!

Рани кадрови 029: Борис Симић

У петој епизоди четврте сезоне “Раних кадрова”, која носи назив “029: Борис Симић”, представљамо младог редитеља, студента Факултета драмских уметности у Београду, који се још од детињства окушао у различитим животним улогама и стекао раличита искуства. Аутора који тежи да за сваку своју филмску причу пронађе одговарајући жанровски модел и контекст, различиту визуру приповедања и приступ реалности у коју нас постепено уводи.

Борис Симић рођен је 1999. године у Пећанима. Са девет година снимио је свој први филм “Насукани пират” у којем је играо и главну улогу. Завршио је електотехничку школу “Никола Тесла” у Београду. Током средње школе био је члан аматерског позоришта “Театар 5” где је остварио улоге у више представа.. На факултету је режирао кратке игране филмове “Ни на небу ни на земљи”, “Велики петак”, “Теx” и “Данас је парада”.

Након уводног разговора са младим аутором у студију “Раних кадрова”, погледаћемо његов кратки играни филм “Данас је парада”, који му је био завршни испит на трећој години студија.

У филму “Данас је парада”, насталом по сценарију и у режији Бориса Симића, који се одиграва у дистопијској послератној диктатури, Ида, високорангирана чланица Партије, користи војну параду као параван да би спасила свог млађег брата Лукаса. Лукас је читав живот провео као затвореник због револуционарних злочина њихових родитеља погубљених од стране Партије... Улоге у филму тумаче Братислав Здравковић, Маша Ђорђевић, Софиа Кузмановић, Матија Симић и Борис Симић.

Телевизијски приказ филма “Данас је парада” доноси нам Никола Попевић, филмски критичар, преводилац и одговорни уредник Редакције филмског и серијског програма РТС-а.

У другом делу разговора у студију, у емисију долази гост Бориса Симића – млади директор фотографије Александар Анђелковић, а биће речи и о припреми њиховог заједничког дипломског дугометражног играног филма, који носи назив “За шаку динара”.

Креатор и уредник серијала: Марко Новаковић

Редитељ: Огњен Исаиловић

Сценариста: Срђан Вучинић

Директор фотографије: Бојан Ракић САС

Сценографкиња: Мира Андрејевић

Костимографкиња: Александра Стошић-Крстовић

Монтажер: Петар Шумоња

Дизајн графике и анимација: Ненад Крстић

Композитор: Владимир Пејковић

Дизајнер звука: Небојша Драгићевић

Продуценткиња: Јека Гук-Влатковић

Производња: Радио-телевизија Србије 2023.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара