Читај ми!

Коцкање

Коцка до коцке – коцкарница. Чак и ми који никада нисмо ушли у неку, не можемо да не приметимо колико простора заузимају на нашим улицама.

Коцкање је легално и легитимно, међутим, не можемо занемарити негативан утицај који може имати на појединца као и на читаво друштво. Оно је увелико освојило и онлајн простор тако да су шансе да се “навучемо” на ову разоноду још веће. О свему томе разговарамо у овонедељном Студију знања.

Да ли је коцкање постало друштвено прихваљиво и колико је развијеност коцкарске индусртије показатељ друштвене девијације, сазнајемо уз Андреја Кубичека са Института за социолошка и криминолошка истраживања, а уз адвоката Мирка Мркића упознајемо се законском регулативом коцкања и његвог оглашавања.

Кад коцкање од забаве почиње да поприма лице патологије и како се лечи када прерасте у болест зависности, открива нам психотерапеут Јелена Манојловић, док нам о коцкању у гејминг свету говори стручњак информационих технологија, Даница Манојловић.

"Ја нисам коцкар” групе Сребрна крила, “Вива Лас Вегас” Елвиса Прислија и "Покер фаце” Лејди Гаге, изводе нам Ивана Владовић, Зоран Гајић и Владимир Ајрулоски.

Зашто је велики руски писац Фјодор Михаилович Достојевски подлегао пороку коцкања, о онлајн коцкању и позоришној представи "Раке” која третира тему малолетничке коцке, сазнајемо у прилозима наших новинара.

Одговорни уредник редакције Општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељ: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара