Читај ми!

Климање климе

Пољуљане временске прилике утичу на нас на дневном нивоу. Лета су све топлија, није необично да снег падне у априлу, а у време зимских чаролија често видимо процветале крошње. Зато је тема овонедељне емисије Студио знања "Килмање климе“.

Схватамо ли заиста да су климатске промене једно од важнијих безбедносних питања данас, и на који начин оне више утичу на жене, говори нам професорка Наташа Петровић са Факултета организационих наука.

Индустријска револуција донела је период брзе економске експанзије, која је донела доста добробити. Међутим, када говоримо о њеном утицају на климу нисмо на трагу доброг. Где видимо најнеповољнији утицај, и каква је веза између економије и климатских промена, сазнајемо од Петра Митића са Института економских наука.

Како климатске промене утичу и мењају зимски планински пејзаж и каква су предвиђања за спортове на снегу у наредних 50 година, открива нам метеоролошкиња Ирида Лазић за Физичког факултета Универзитета у Београду.

Са Сузаном Блесић из Института за медицинска истраживања, сагледавамо какве ефекте на наше ментално благостање имају климатске промене, као и како утичу на развој нових болести које преносе инсекти.

Како се птице боре са све већим климатским изазовима и које птице су највише погођене климатским променама, сазнајемо у разговору са Урошем Стојиљковићем из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

Иван Симеуновић и Немања Каначки нам ове недеље доносе музику у студио. Слушамо песме "Нама треба љубав“ групе Дибидус, "A place in the sun“ Стиви Вондера и инструментал "I feel the earth move“ Керола Кинга.

Како модна индустрија утиче на климу и дорпиноси загађењу планете, шта је то еколошка срећа и зашто нам је потребна, као и у каквој су вези љубав, датуми, распарене чарапе и клима, сазнајемо у прилозима нашин новинара.

Одговорни уредник редакције Општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељ: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара