Читај ми!

Владари из сенке

У време највеће кризе у Европи вођење Италијом, Грчком, Европском централном банком и ММФ-ом за Европу преузимају банкари који потичу из америчког инвестиционо-банкарског гиганта "Голдман Сакса".

Теоретичари завере кажу да банкари руше једну по једну европску државу како би је потом ставили под своју контролу и да је то увод у већи утицај Америке над ЕУ. Они мање склони заверама постављају питање колико су банкари стручни у вођењу држава. Ако и када су им намере најбоље?

О моћи и утицају владара из сенке у вођењу европских држава и финансијских центара, у Оку економије говоре Владимир Круљ, представник компаније за односе са јавношћу "APCO Worldwide" и Биљана Богавац, директорка у ревизорској кући "Price Waterhouse Coopers".

Док се у Европи заплићу тајни и јавни центри моћи, у Србији се спекулише, између осталог, и о томе шта чека оне који раде у грађевинској индустрији и оне који намеравају да купе станове. И тиме се бавимо у Оку економије.

Колико ће квадрати да коштају, има ли држава начина да помогне и грађевинским компанијама и грађанима који желе да купе кров над главом, одговарају министар заштите животне средине и просторног планирања Оливер Дулић и секретар Одбора за грађевину ПКС Горан Родић.

Емисију води Весна Дамјанић-Бранковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи