Читај ми!

Око 11, Косово: Царињење слободе

Само дан након истека договора по којем су административне прелазе Јариње и Брњак контролисали војници Кфора, Еулекс је преузео те прелазе. На њима, међутим, нема саобраћаја и превоза робе.

Противећи се доласку косовских службеника, Срби су на северу Покрајине ојачали барикаде. Блокирани су путеви на неколико локација у општинама Лепосавић, Звечан, Косовска Митровица и Зубин Поток.

Запослени у косовско-митровачким предузећима од јутрос су, уместо на радним местима, на улицама северног дела тог града, а највише их је у близини главног моста који раздваја северни српски од јужног албанског дела Косовске Митровице. Они мирним протестом желе да поруче да неће прихватити намеру власти у Приштини да инсталира косовску царину на Брњаку и Јарињу. У Лепосавићу су, уместо у школама, испред храма светог Василија одржани први часови ученицима.

До када ће оваква ситауација у јужној српској Покрајини трајати? Како ће се решити? Какву помоћ из Београда Срби на КиМ могу да очекују? Нека су од питања на која ће одговарати гости вечерашње емисије Миливоје Михајловић, шеф канцеларије за информисање Владе Србије, Предраг Симић, професор ФПН-а, Ђорђе Вукадиновић, аналитичар и Владимир Тодорић из Центра за нову политику.

Емисију води: Зоран Станојевић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи