Читај ми!

Муке због швајцарца

Због раста швајцарског франка све више грађана није у могућности да плаћа рате за стамбене кредите. Шта и да ли банке, Влада и они сами могу да ураде нешто како не би банкротирали?

Пре четири године, у јеку кредитне еуфорије и куповине станова, зајмови у швајцарским францима били су примамљиви, јер су били повољнији него они у еврима. Грађани који су се одлучили за такав кредит данас имају велики проблем - рате су им се скоро двоструко увећале услед јачања франка.

Прети ли тим дужницима банкрот и има ли начина да им се помогне? Колико су дужници сами одговорни за то што су се нашли у таквој ситуацији, а колико банке? Да ли олакшање долази у децембру, када су банке по закону дужне да камате врате на ниво који је био у тренуку подизања кредита?

На та и друга питања у емисији Око 11 одговорају секретар удружења банка Верољуб Дугалић, професорка права Дијана Марковић Бајаловић и заменик главног уредника магазина НИН Милан Ћулибрк.

Искуство у решавању проблема отплате кредита у швајцарским францима у Хрватској, где је банкротирало 3.000 дужника, из Загреба ће пренети економски аналитичар Дамир Новотни.

Емисију води Весна Дамјанић Бранковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи