Читај ми!

Око специјал

Југославија као довршена држава

Један од последњих ексера у ковчег СФРЈ закуцан је 25. јуна 1991. када су Словенија и Хрватска прогласиле независност. Са дистанце од 20 година покушаћемо да сагледамо ко је закуцао тај ексер, због чега и кад је, уопште почео да се прави југословенски ковчег.

Од почетка тог дивног (не)пријатељства званог Југославија до Југосфере: зашто су Срби, Хрвати и Словенци били другачији у односу на Баварце, Швабе и Прусе, зашто је Друга Југославија била светско чудо и кад је, тако чудесна почела да одумире? Како су осамдесете донеле слободу али и црну слутњу, како смо од револуција са укусом јогурта стигли до оних са укусом крви и шта би било да је било другачије?

О овоме као и томе да смо раскрстили са Југославијом или још увек живимо у њој, само се другачије зове, за Око специјал "Југославија као довршена држава" говоре: главни уредник "Времена" Драгољуб Жарковић, позоришни редитељ Љубиша Ристић, оснивач сплитског "Ферал Трибјуна" Предраг Луцић, драмски писац Радослав Павловић, војнополитички коментатор "Политике" Мирослав Лазански и босански књижевник Мухарем Баздуљ.

Аутор: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи