Судбина европског динара

Може ли Европска унија да опстане ако пропадне њена валута и шта европски банкари могу да науче из примера СФРЈ?

За оне који путују или живе од туризма евро је једна од најбољих ствари која се догодила у претходној деценији. До почетка финансијске кризе, пре две године, исто би рекли и привредници у Европској унији којима је било много лакше да подижу и враћају кредите у заједничкој валути на заједничком тржишту.

Снага евра била је толика да су чак и фотомодели и фудбалери тражили да их уместо у доларима, плаћају у еврима.

Криза је, међутим, показала да су ноге на којима евро стоји климавије него што се чинило и да је финансијска недисциплина у неким државама еврозоне толика да је почело да се поставља питање да ли је евро угрожен. И да ли је судбина Европске уније везана за евро, да ли ће пропаст једног пројекта повући у пропаст другог, као што је то било са СФРЈ и њеним динаром.

О томе да ли је 2011. пресудна за евро или су у питању претеривања медија и неких аналитичара у Оку економије говоре професори Мирољуб Лабус и Михајло Црнобрња и економски коментатор Небојша Катић.

Емисију води Зоран Станојевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи