Дим и казна

Нови закон, нове навике?

Закон о забрани пушења ступио је на снагу 11. новембра, а њиме се предвиђа забрана пушења у јавном превозу и радном простору. Од забране су изузети угоститељски објекти, у којима, у зависности од површине, употреба дувана може бити дозвољена.

Са цигаретом се од 11. новембра не сме ући ни у једну здравствену, културну или просветну установу, у возила јавног превоза, на концерте и утакмице које се одигравају у затвореном простору.

Пушачи су прилично разочарани и сматрају да их Закон о заштити становништва од дуванског дима дискриминише.

На другој страни, стручњаци очекују да ће се стриктном применом тог Закона смањити број пушача, али и бројна обољења, чији узрочник је дуван. Почетак примене Закона утицао је на повећање броја пацијената у центрима за одвикавање од пушења.

Контролне инспекције најављују оштре казне онима који не поштују Закон о забрани пушења, од 5.000 до милион динара.

О томе како је Закон заживео, колико је стриктна његова примена, и шта о њему мисле како пушачи, тако и непушачи, вечерас у Оку разговарају Срмена Крстев, из Комисије за контролу дуванског дима, Никола Димитријевић, кафе Франш, и Радосав Митровић, инспектор.

Емисију води Наташа Ђулић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи