среда, 03. нов 2010, 15:31
Траг: Од икре до царске чорбе
Као на чувеном платну Иље Репина, Бурлци, на Волги, делују запослени на газдинству "Ечка", док изловљавају шарана.
И дан данас се то чини ручно, али је та слика само врх леденог брега, у ланцу производње рибљег меса.
На газдинству "Ечка", шаран се размножава у лабораторијским условима, а после двоипогодишњег систематског испитивања, које је обавио београдски Институт за хигијену и технологију меса у Рибарском газдинству "Ечка", надлежне институције Европске уније дале су позитивну оцену о здравственој исправности рибљег меса из "Ечке", што је велики корак ка стицању извозних дозвола за тржиште Европе.
Чувени шаран из "Ечке" некада је био на европској трпези, а садашње руководство "Ечке" повратак у Европу најављује после пажљиве и стручне селекције, одгоја млађи термички обрађеном и лако сварљивом храном, побољшаног квалитета пречишћавањем воде из Тисе и других предузетих мера.
Аутор емисије: Симо Будимир
Уредник: Љубисав Алексић
Коментари