Ко сме да нам чита листинге

Да ли предложени Закон о електронским комуникацијама више доприноси безбедности грађана или угрожавању њихове приватности

Иако се у Србији дневно размењују милиони електронских порука и обавља исто толико телефонских разговора, не постоји закон којим се та област уређује у потпуности. Предлог Закона о електронским комуникацијама требао би да покрије управо оно што недостаје, али неколико чланова поделило је јавност у Србији и узнемирило оне чији је посао да заштите приватност грађана.

Да ли могућност да безбедносне службе без одлуке суда читају када смо, колико дуго и с ким разговарали или размењивали поруке непотребно угрожава нашу приватност, или треба да се осећамо заштићенијим јер полиција и безбедносне службе могу да реагују брже у обрачуну са криминалцима, терористима, силеџијама и педофилима?

Да ли штитећи своју приватост штитимо и оне који крше закон? Или је могућност злоупотребе закона већа од користи коју би могао да донесе у борби против криминала?

У специјалној емисији РТС-а посвећеној овој теми о томе говоре Родољуб Шабић, Повереник за информације од јавног значаја, Саша Јанковић, омбудсман и представници БИА-е и МУП-а.

Емисију води Зоран Станојевић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи