Ако нам затворе небо

Како би изгледали Србија и Европа када би исландски вулкани бљували пепео неколико месеци, баш као 1816. године?

Пре десетак дана било је назамисливо да највећи европски аеродроми, попут лондонског аеродрома "Хитроу" или франкфуртског, буду затворени данима, а да десетине хиљада људи очајно чека да се врати кући са одмора или службеног пута.

Да и не говоримо о министрима и премијерима, који су открили да се континент може прећи и аутомобилом, или о играчима Барселоне који су 12 сати путовали аутобусом у Милано.

Седам дана вулканског хаоса натерало нас је да се запитамо како би изгледала Европа када би се криза продужила на неколико месеци, што је врло реална опција? Које су краткорочне, а које дугорочне последице, да ли би северном Европом завладала глад, која је пре два века тешко погодила Ирску, Енглеску и Скандинавију?

Да ли би, у том случају, Србија прошла добро или лоше? Колико су српски путеви спремни да приме све оне који не могу да прелете? Да ли би српска пољопривреда могла да одговори изненадној повећаној тражњи?

То су питања која у Оку економије анализирају професор Милан Вујанић са Саобраћајног факултета, Милан Простран из Привредне коморе Србије и Срђа Поповић, еколошки активиста.

Емисију води Весна Дамјанић-Бранковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи