Читај ми!

Гастрономад

Сингапурски стил

Сингапурска кухиња покупила је све најбоље из околних земаља - намирнице, зачине, слагање укуса. У њој се спајају кинески, малајски и индијски утицаји, али је јединствена по начину припреме. Наш гастрономад Никола Вучковић повешће нас до ове далеке и занимљиве дестинације и показати нам како се на тањиру слажу Кина, Индија и бројна острва малајског архипелага.

Чили тофу је вегетаријанска реинтерпретација чувеног сингапурског јела чили краб. Тофу, пржен до златне корице, упија богати сос од парадајза, чилија, белог лука и ђумбира, додатно обогаћен умућеним јајетом које даје свиленкасту текстуру. Гулаб Јамун је традиционални индијски десерт пореклом из персијске кухиње, познат по меким, прженим куглицама од млека у праху које се умачу у сируп од ружине воде, шећера, кардамома и шафрана. У Сингапуру је посебно популаран захваљујући великој индијској заједници, а често се служи и уз тропско воће или сладолед као модерна фузија. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом