Читај ми!

Гастрономад

Кухиња испод грчког водопада

Поред некадашњег старог гробља близу града Едеса у области Пела у Грчкој, данас протиче река Едесеос, која са планине Кајмакчалан (Ворас) формира језеро и чувене водопаде. Управо у овом јединственом амбијенту наш гастрономад Никола Вучковић припремио је говеђе кобасице са кус-кусом – једноставно, рустично јело које се савршено уклапа у планински карактер краја и медитеранске укусе Грчке.

Кувао га је заједно са шефом Теодорисом Курацоглуом, који најбоље познаје традицију и намирнице овог региона. Јело је спој природне једноставности, локалног идентитета и теренског начина кувања који носи дух Едесеос водопада. Никола је у студију припремио и свињски филе са празилуком, паприком и локалним сиром "баћос". Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом