Генерал живе војске

Више јавно тужилаштво у Београду одустало је од оптужнице против пензионисаног генерала ЈНА Владимира Трифуновића и четворице официра, која је подигнута 1992. године.

Оптужница их је теретила за подривање војне и одбрамбене моћи земље, пошто су 1991. године касарну у Вараждину предали хрватским паравојним формацијама, које су, заузврат, пустиле више од 250 војника и официра ЈНА из вараждинске касарне у Србију. Осамнаест година касније, Тужиластво је оценило да су поступци Трифуновића и још четворице оптужених били изведени у крајњој нужди и да у њима нема елемената кривичног дела.

Претходно је Врховни суд Србије укинуо пресуду којом су генерал Трифуновић и официри осуђени на затворске казне због издаје.

Да ли је било неопходно да прође 18 година да се оптужница повуче? Зашто се толико чекало? Шта то значи за генерала Трифуновића? На који начин би држава требало да га обештети? Шта би била адекватна одштета?

О томе, у емисији Око, говоре:

Владимир Ђерић, адвокат генерала Трифуновића,

Ђорђе Дозет, адвокат и некадашњи судија Војног суда, и

Ненад Љ. Стефановић, главни и одговорни уредник Информативног програма.

Водитељ је Нада Васиљевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи