Читај ми!

Гастрономад

Гозба од препелица

Месо дивљих препелица некада је било резервисано за племство и ловце, а често је било присутно на свечаним средњовековним трпезама. У Француској се спремају у винским сосовима, пуњене џигерицом, док се у Италији комбинују са грожђем и зачинским биљем. На Балкану су део традиције ловачке кухиње. Дивља препелица је мала, али изузетно цењена у гастрономији. Дивље препелице се хране природно и живе слободно, месо им је тамније и ароматичније, а укус интензивнији. Мигрирају сваке године из Африке у Европу, прелазећи хиљаде километара. Лов на њих захтева вештину, а у Србији се најчешће лове у равницама Војводине.

Наш гастрономад Никола Вучковић припремиће нам чувени специјалитет са европских дворова - печене препелице са сосом од поморанџе, пиреом од целера и сотираним прокељом. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом